Bok och filmtips

För dig som vill fördjupa dig inom träningslära finns det mycket bra litteratur där ute. Här är en lista på de böcker jag själv läst och kan rekommendera:

Konsten att äta, träna och må bra – Paul Chek
En av hälsobranschens stora namn, med ett ”holistiskt” (helhets) tankesätt tar man upp ämnen som träning, sömn, kost och hur man hittar sin egen balans inom respektive område för bättre livskvalitet. Ett måste!

Advances in functional training – Mike Boyle
En guldgruva av information för dig intresserad av prestationshöjande och skadeförebyggande träning. Boken har ett par år på nacken nu men kan fortfarande sägas ligga i framkant inom applicerad träningslära. Boken finns att köpa på Adlibris.

Athletic Body in balance – Gray Cook
Ett måste för dig som vill bygga din atletiska grund från grunden. Inte så mycket ett träningsprogram för prestationsökning som ett koncept sätt att mäta och träna för att få sin kropp att fungera på sättet den är tänkt att fungera. En introduktion till (och förenkling av) Gray Cooks FMS.

Olympic Weightlifting: A Complete Guide for Athletes & Coaches – Greg Everett
Förmodligen det bästa som skrivits i bokform om tyngdlyftning och ett måste för coachen, utövaren eller nybörjaren som vill ha en gedigen teoretisk introduktion till träningsformen.

Easy Strength – Dahn John & pavel Tsatsouline
Boken som följde Dan John och Pavel Tsatsoulines seminarie i USA (med samma namn ) ger en lättförståelig men genomgående modell för de olika sätten man kan träna upp de olika fysiska kvaliteterna hos idrottareoch motionärer.

The Paleo Solution: The Original Human Diet – Rob Wolf
En lättläst men gedigen genomgång av ”stenålderskosten”och helhetstänket bakom livsstilen med sömn, stress, och motion för en ökad livskvalitet.

5/3/1 – Jim Wendler
En bok för dig som vill bli starkare. Jim Wendler tar det bästa från styrkelyftsvärlden med ett rakt enkelt upplägg som bygger på tunga lyft med submaximala vikter, planerad vila och långsiktig progression.

The Poliquin principles. Om du är intresserad av hypertrofiträning/bodybuilding är den här boken ett måste i bokhyllan. Samlad kunskap från en av branchens största namn inom området, Charles Poliquin.

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: