Träning

Så gick sommarträningen

Sommarträning för mig brukar inte skilja sig så mycket från min träning resten av året. Jag åker sällan iväg längre perioder och största delen av semesterledigheten spenderas tråkigt nog i hemmet. Det har lett till att jag drar iväg till gymmet nästan dagligen även under de mest badvänliga sommardagarna, till min soldyrkande frus stora förtret.

I år har det dock varit lite annorlunda. Först föddes ju tvillingarna, vilket satte lite press på min träningsrutin. Sömnbrist och en viss försämring i kosten påverkade ju både i vad jag faktiskt orkade när jag väl tränade men också återhämtningsmässigt.

Efter flytten fick vi också helt andra förutsättningar när det gäller tillgänglighet. När vi bodde i lägenhet på kungsholmen låg gymmet på samma gata bara några hundra meter ner, jämfört med här ute i Hässelby Villastad där det tar en kvart med buss ner till Vällingby för samma typ av träningsmöjlighet.

Så, jag fick helt enkelt omvärdera mitt träningsupplägg. Tvåtimmarspass med tyngdlyftning var ju bara att glömma, och jag tvingades istället hitta tillbaka till den typ av träning jag körde mer förr i tiden, innan jag gifte mig med skivstången.

Med andra ord, mer löpning, kroppsviktsträning och kettlebells. Jag äger ju faktiskt en kettlebell, en 24:a från Eleiko som jag köpte inför en sommar när jag bodde ute i Vällingby för 5-6 år sedan och som efter ett handfull pass mest har samlat damm i garderoben. Eller nu är jag orättvis, min fru har faktiskt kört en hel del med den så där har den ju fyllt sitt syfte.

En sak jag märkt angående mig själv, en ”svaghet i karaktären” så att säga, är att jag har svårt att motivera mig att träna när jag avviker från mina rutiner. Så när omständigheterna hindrar mig från att ta mig till gymmet och jag egentligen borde kunna dra av ett kort men effektivt pass hemma så slutar det oftast med att jag skiter i att träna. Något att jobba på med andra ord.

Hursomhelst fick jag chansen till upprättelse i morse när jag vaknade tidigt och passade på att dra av ett pass medan Ingela och barnen fortfarande sov. Det var rätt länge sen jag tränade så tidigt men det var rätt skönt att stå där och svettas, barfota i morgondaggen.


Utöver det fick jag fick faktiskt in ett par pass i somras, både löpning och lite styrketräning. När vi var på besök nere hos Ingelas föräldrar i Hjo hamnade vi till och med på Crossfit Tidaholm där jag testade att välta däck för första gången, tungt men kul. Fick bra tryck i bicepsen och rejäla blåmärken precis ovanför armvecken som höll i sig någon vecka.

IMG_6728

Nu hoppas jag bara att jag klarar av att upprätthålla men ”nyvunna” träningsrutin, iallafall tills dess att jag är tillbaka på jobbet och kan träna där på dagarna. Eller vem vet, jag kanske till och med trivs såpass bra med de här korta och opretantiösa passen att det blir min nya träningsrutin. Den som lever får se. ;-)

Ses på gymmet!

/J

Diskussion

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: