Föräldraskap

Kaoset fortsätter

Det är inte lätt att få till en lugn stund för att skriva av sig på bloggen nu för tiden. Förra veckan var Ingelas föräldrar på besök i Stockholm och skulle bland annat hjälpa oss att passa barnen när vi börjar flyttpacka inför vår flytt i Juli.

Vi har haft lite problem med bokningen av föreningens gemensamma övernattningslokal på grund av ett systembyte, och den förra gången de var här så hade den blivit dubbelbokad och fick bo på hotell istället. Och tror ni inte att det blev strul den här gången också…

När det bara var någon timme från stockholm gick vi in och kollade bokningen och tro fan att det hade blivit dubbelbokat igen. Den här gången hade vi inte hjärta att skicka dem till hotell så vi beslutade att de fick sova i vår soffa istället.

Så veckan spenderades med andra ord med fyra vuxna och två småbarn på 54 kvadrat mitt i flyttkaoset. Och som grädde på moset var Lukas dålig i magen och hade svårt att sova på nätterna. Först förstoppad och sedan diarré.

Kanske på grund av att vi nyligen introducerat smakportioner för dem eller helt enkelt för att de stoppar allt de får tag på i munnen numera och därifrån får i sig lite blandat skit. Vem vet?

lukas äter blåbärsgröt

Jag fick iallafall lite ”Utvandrarna”-vibbar när vi satt där i sovrummet och försökte söva en skrikande unge med svärföräldrarna på soffan ute i vardagsrummet och flyttlådor överallt.

original

Det blev iallafall en del flyttpackande gjort och jag måste erkänna att det bitvis var rätt mysigt att ha dem där. Jag och Ingela hann till och med få till lite kvalitetstid som vi (såklart) spenderade med att dra ner till gymmet tillsammans.

På torsdagen fyllde Ingela år också och jag tog med henne ut på restaurang. Det blev Beirut bistro, ett nyöppnat Libanesiskt ställe nere på Hornsbergsstrand som verkade bra. Maten var god och (viktigast av allt) man fick mycket på tallriken så vi var båda nöjda!

1979882_10152852926966360_2887593134491908284_n

…och ja, jag kan fortfarande inte höra ordet Beirut utan att direkt tänka på Steve med Lloyden. Är du för ung för att haja referensen får du väl kolla upp det på youtube och sen skaka huvudet i förundran över typen av tv-underhållning som vi växte upp med på 80-talet. ;-)

cover326x326

Nu har vi varit själva ett par dagar och Lukas börjar bli bättre i magen men vi märker tydligt hur båda barnen påverkas av att bo i flyttkaoset. Senaste två nätterna har Lukas både sovit dåligt och haft problem med andningen igen, kanske på grund av allt damm som yr omkring när gamla skåp och lådor töms på saker.

Men nu är det bara att bita ihop och få skiten gjord så vi kan flytta nångång och äntligen kanske få några veckors efterlängtad sommarledighet.

Hörs!

/J

Annonser

Diskussion

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: