Föräldraskap

MidsommarkaoS

Midsommar har en förmåga att alltid smyga sig på en när man minst anar det känns det som. Man går där hela vintern och väntar på ljusare tider och BAM: Juni. Och inte blev man mindre överrumplad av att ha levt i en bubbla som nybliven förälder hela våren.

Men nu var midsommar här iallafall. En högtid som för mig alltid har betytt början på sommaren, årets första bad och en skön kombination av familjehögtid och nattligt festande.

2735760_h2c819a94dd312ae23b5d_v1430333152_1024x1024

 

Vi hade planerat att åka ut till mitt barndomshem på Färingsö över helgen och sova i gäststugan vilket också skulle bli premiärbesöket för barnen. Jag jobbade halvdag och körde sista passet med några stamkunder inför sommaruppehållet innan jag åkte hem för att börja packa och göra i ordning barnen. Och vilket jävla projekt DET var…

Jag borde ju vara beredd på att allting tar längre tid än man planerar. Varje gång vi ska lasta ungarna i vagnen för att gå nånstans tar det alltid dubbelt så lång tid som planerat. Någon somnar, någon blir hungrig, någon skiter igenom blöjan och någon skriker för att man är uttråkad.

Vi har visserligen varit nere hos Ingelas föräldrar i Hjo men det var utan barnvagnen som skulle med den här gången. Min mamma hade kommit in med vår bil som står ute hos henne fram tills vi flyttar till radhuset och hon hjälpte oss att packa det sista och bära ner grejerna till bilen.

Vi fyllde upp hela hissen, det var nästan parodiskt med alla grejer. Vagnen, en väska med mina och ingelas grejer, en väska med barnens grejer, en påse med barnmat och medicin som inte fick plats, och såklart barnen i varsin bilstol.

kaoshiss

När vi skulle packa in i bilen regnade det. Vi packade rätt snabbt in barnen och mamma i baksätet för att sedan börja fälla ihop barnvagnen. Jag hade testat fälla ihop den uppe i lägenheten och då funkade allt fint. Men nu gick det plötsligt inte att fälla ihop själva ramen.

Handtaget gick visserligen att fälla ner, men restan satt som berget. Så efter fem minters svärande medan barnen började bli irriterade i baksätet tröck vi in skiten i baksätet i halv-ihopfällt läge.

Trångt som fan och jag tror vi lyckades repa plasten i taket på bagageluckan men till slut fick vi in allt. Kort stopp på vägen för att köpa frukostmat och blöjor men till slut kom vi äntligen fram. Medan jag och pappa matade barnen åkte Ingela upp till den lokala pizzerian för att köpa mat som vi sedan åt. Med ena handen såklart, och en kvälls-övertrött unge i andra.

Halvvägs genom måltiden inser Ingela att vi glömt en av våra påsar. Den med barnens ombyten, pyjamas, och blöjor. Saker som inte är helt lätta att få tag i klockan åtta ute på Färingsö. Så vi tog beslutet att packa ihop allting igen och åka hem.

Stämningen var inte på topp i bilen precis, Ingela var trött och hade inte glasögonen med sig och dessutom det höll på att skymma. Till råga på allt tog vi fel avfart när vi skulle svänga av till Stadshagen så vi hamnade på motorvägen istället.

Såhär i efterhand var det kanske ett bra ”eldprov” på missöden under kontrollerade former men det var på gränsen att vi sket i att åka ut och fira midsommar dagen därpå. Nu blev det iallafall en helt okej helg tillsammans med familjen även om vädret såklart sög.

Bättre lycka nästa år? ;-)

regn stång gärsgård bilen

 

 

 

Annonser

Diskussion

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: